top of page

Over mij

Ik ben Eva Noels, financiële copywriter sinds een jaar of vijftien. Banken, financiële adviseurs en vermogensbeheerders die een tekst nodig hebben voor hun nieuwe brochure, jaarverslag of nieuwsbrief komen regelmatig langs. Want in de financiële wereld voel ik me thuis. Dat lees je in Mijn verhaal.

Heb je niks met de financiële sector te maken, maar kan de tekst van je website, social media campagne of mailing een opfrisbeurt gebruiken? Kom ook eens bij mij kijken. Ik wed dat ik er wat pit in kan steken.

WhatsApp Image 2022-12-09 at 17.00.09.jpeg

Mijn verhaal: van cijfers naar letters

Mijn verhaal

Met mijn opstelletjes meegerekend, begon ik te schrijven in 1976. Toegegeven, daar zat al eens een spelfout in. Maar de liefde voor het schrijven was geboren.

En toch nam ik een omweg naar cijfers, vooraleer ik mijn liefde voor het woord voorgoed omarmde. ​

1989 - 1993

Master T.E.W., Universiteit Antwerpen

1994 - 2005

Financieel analist en vermogensbeheerder

2005 - 2016

Content creator en content manager

vanaf 2016

Freelance copywriter

EEN GOED BEGIN

Wat wil ik later worden? Journalist of germanist? Communicatiewetenschapper of vertaler? Plot twist: ik kies Toegepaste Economische Wetenschappen. 

DE OPBOUW

Ik ga aan de slag in BBL en Generale Bank als financieel analist, daarna als vermogensbeheerder bij Mercator Bank en Verzekeringen. Bij die jobs komt heel wat communicatiewerk kijken. En die complexe ontwikkelingen op de beurs vertalen naar duidelijke en boeiende verhalen, daar kan ik wel weg mee.

DE TWIST

Ik kies honderd procent voor marketing en communicatie. Over financiële topics schrijven wordt mijn focuspunt. Mijn kennis over vermogensbeheer en financiële markten komt me goed van pas. Ik weet waarover ik schrijf, en ik schrijf waarover ik veel weet. 

DE SPRONG

Ik doe het! Ik ga mijn eigen gang. Ik word financiële copywriter, en schrijf teksten voor banken. Ik schiet marketingmensen met strakke deadlines te hulp. Spring bij voor media- en communicatiebureaus. En ik schrijf voor mensen die een tekst met pit willen.

Sterke copy nodig voor jouw bedrijf? eva.noels@gmail.com  |  0472  760  754
 

bottom of page